Minneord Kåre Jansen

Kåre Jansen på en av turene til Brig N veteranene - Hordaland

Det var med vantro og sorg vi mottok budskapet om at Kåre Jansen, vår gode venn fra Brig N veteranene i Hordaland, var gått bort 29.07.2010. Det er ikke så lenge siden vi var sammen på arrangement i regi av foreningen. Både vårturen til Verpelstad Gård på Vaksdal  og fjellturen til Gaustadfjellet i Meland, gikk så sent som i juni. Med sin gode fysikk, livsglede og smittende humør, lå tilsynelatende alt til rette for et fortsatt meningsfylt liv i mange år. Han ville ha fylt 70 år i desember.

 

Kåre avtjente verneplikten i 1962/63 som lagfører i kp. A, 1. tropp på Setermoen. Han ga uttrykk for at tjenesten i Nord-Norge var en fin tid med gode kamerater, fantastisk natur og anledning til friluftsliv og idrett. Kåre var en habil idrettsmann, spesielt i friidrett. I 1962 satte han banerekord i spyd på Maugstadmoen. I brigademesterskapet i militær 5 kamp ble det førsteplass i disiplinen håndgranatkasting og samme plassering i 1. bataljon sitt feltløp.

 

Kåre kom tidlig med i veteranforeningen vår. Med sin rolige væremåte, lune humor og sin gode replikk ble han en støttespiller og miljøskaper. Han var utadvendt og interesserte seg for sine medmennesker, man følte seg vel i hans selskap.

 

Det var imidlertid ikke bare vi fra Brig N som fikk gleden av å kjenne Kåre. Han hadde mange interesser og en stor kontaktflate. I 1964/65 deltok han med FN styrkene i Gaza og han har siden hatt en viktig rolle i deres veteranforening i Bergen, bl.a. som sakkyndig i vedlikehold av Kronstad Hovedgård, vårt felles hovedkvarter. Kåre har også hatt sentrale verv i Fana idrettslag, Bergen Kobber og Blikkenslagerlaug, og han var i sin tid sjef i det ledende buekorpset i Bergen, Nordnes Bataillion. Han hadde god kontakt med disse miljøene  helt til det siste. Det var derfor ikke uventet at det var mange som ville ta farvel med Kåre i Birkeland kirke 6. august. Den var fylt til siste plass, mange måtte stå.

 

Våre tanker går til Kate og familien, som så brått og uventet mistet sin beste venn og støtte.

 

Vi takker deg Kåre for det du har betydd for oss og lyser fred over ditt minne. For oss som har hatt gleden av å kjenne deg er det vanskelig å forstå at du nå er borte.

                                                                                                

        
        Brig N veteranforeningen -  Hordaland.

 

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

einar volen | Svar 11.04.2010 22.26

kåre jansen kan du hjlpe meg informasjon i buekorpset . ole og jan jansen .1857

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

14.02 | 18:18

Var i mike på Setermoen 68-69 er det noen bilder fra den tiden

...
12.05 | 18:58

Skulle hatt noen av mine romkamerater med i brigadeveteranene, men corona er ikke snill med oss og årene krever også offer så folk faller dessverre fra.

...
07.05 | 13:11

Tjenestegjorde i Mike-batteritet i Feltartilleriet på Setermoen i 1970. Jeg kunne tenkte meg å ta en tur til Setermoen nå og kan jeg få besøke leiren jeg var i?

...
29.09 | 12:14

Jeg synes at den/de som har sett opp disse sidene fortjener stor takk. Her kan man bla seg tilbake til historier fra vår ungdoms beste tid, og mye mer.

...
Du liker denne siden