Aktivitetsplan høsten 2014

Turen til Telavåg 9. september 2014.

Brig N veteranene på historisk grunn i Telavåg på turen 09.09.2014. På tomten etter huset til Laurits Telle. Akkurat her skjedde det som var grunnen til at Telavåg ble utslettet og alle i bygden ble satt i fangenskap september 1942.

 

 DATO

ARRANGEMENT

STED

Tirsdag 9. september

TELAVÅG. Nordsjøløypen følger gamle stier gjennom kultur-landskap og historiske miljø. Først besøk i Telavåg for å se på krigsminnesmerker. Deretter en tur på Nordsjøløypen for å for å bli kjent med landskapet. 

Med egen bil fremmøte parkerings-plassen på Nordsjøfartmuseet kl. 11.00. Alternativt med rutebuss linje 450 fra Busstasjonen i Bergen kl. 09.40 til Telavåg Ankomst kl. 10.57 der fotturen starter. Buss tilbake til Bergen kl. 15.45 fra Glesvær/ Tælavåg.

Tirsdag

23. september

Tur til HØGSTEFJELLET, Åsane. (464 moh). Start fra øverste gården på Baugtveit. En majeste-tisk utsikt med skikkelig høyfjellsfølelse og bratte stup. Turleder: Leif Hitland.

Fremmøte 11.00 på «Håkonsplass» v/ Baugtveit. Opp fra Salhusvegen. Middels tung tur. Bortsett fra den siste stigningen slynger stien seg relativt moderat oppover med flatere partier.

Tirsdag

7. oktober

FLØYEN. Utenom allfarvei. Vi ser på 5 gamle og nylig gjennoppdagede steinbenker ved Skomakerdiket.

Fremmøte kl. 11.00 på Skansemyren idrettsplass. Parkering langs gjerdet på utsiden. Turleder: Ketil Bessesen

Tirsdag 21. oktober

SKAGESKOGEN, Blomsterdalen, Ytrebygda i Fana. Utenom alfarveg på stier I kulturlandskap og skogsveier. Flate løyper og lett tur. Omvisning for interesserte i den nye og flotte kirken etter turen. Turleder: Svein J. Sandal

Fremmøte kl. 11.00 parkerings-plassen for den nye Ytrebygda Kirke. Adkomst fra rundkjøringen i Blomsterdalen (Hjellestadvegen) og videre på Skagevegen ca. 100 m der turleder venter. ( det tredje løpet i rundkjøringen).

Tirsdag

4. november

Speiderhytten «KÅKEN», like nord for Rundemanen, nyopp-bygget etter brannen i 2005. Den gamle «Kåken» hadde røtter tilbake til 1906.

Fremmøte kl. 11.00 på Skansemyren idrettsplass. Parkering langs gjerdet på utsiden. Turleder: Ketil Bessesen.

Tirsdag

18.

november

Tur til STORESÅTEN, Åsane. (435 moh). Gode stier og flott utsikt. Forholdsvis lett tur. Turleder: Leif Hitland.

Fremmøte kl. 11.00 på parkerings-plass ved Rolland skole. Adkomst fra avkjørsel på Åsaneveien E16. Videre forbi Selegrend Boretslag.

Torsdag

20. november

MEDLEMSMØTE på Festningsmuseet, Bergenhus. Foredrag med lysbilder om de gamle fjordabåtene v/ lokalhistoriker Ove Valle. Servering.

Fremmøte kl. 18.00. Gratis parkering foran Festningsmuseet. Arrangementet varer ca. 2 timer. Kontakt: Håkon Tvedt.

Torsdag

4. desember

FØRJULSTREFF på Kronstad hovedgård. Meny: Viltgryte m.m. Nærmere opplysninger i eget skriv senere.

Kronstad hovedgård kl. 15.00. NB! merk tiden. Parkering anvises ved ankomst. Kontakt: Håkon Tvedt.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

14.02 | 18:18

Var i mike på Setermoen 68-69 er det noen bilder fra den tiden

...
12.05 | 18:58

Skulle hatt noen av mine romkamerater med i brigadeveteranene, men corona er ikke snill med oss og årene krever også offer så folk faller dessverre fra.

...
07.05 | 13:11

Tjenestegjorde i Mike-batteritet i Feltartilleriet på Setermoen i 1970. Jeg kunne tenkte meg å ta en tur til Setermoen nå og kan jeg få besøke leiren jeg var i?

...
29.09 | 12:14

Jeg synes at den/de som har sett opp disse sidene fortjener stor takk. Her kan man bla seg tilbake til historier fra vår ungdoms beste tid, og mye mer.

...
Du liker denne siden