Forsvarets åpne dag i Bergen

Fra utstillingen av militære kjøretøy på Koengen, Bergenhus november 2013 foran Festningsmuseet. Fra venstre: Asgeir A. Nikolaisen, president veteranforbundet, Håkon Tvedt, leder lokalavdelingen Hordaland, Inge Tore Ludvigsen, styremedlem og Kåre Angeltvedt, kasserer m.m. lokalavdelingen Hordaland.
Med vennlig hilsen
Brig N veteranene - Hordaland
På bildet noen av veteranene fra Brig N - Hordaland under markeringen av Forsvarets åpne dag på Shetlands Larsen Brygge. Fra høyre: Håkon Tvedt, Inge Tore Ludvigsen, Johan Lygre, Leif Hitland, Alf Tverlid. Under paraplyen bak Lygre: Trygve Bolstad. Lengst bak, mellom Tverlid og Hitland skimstes Svein J. Sandal. Foto: Odd Mehus, BT
Brig N veteraner i fint selskap (regnet fra venstre:) Trygve Bolstad, Erling Gullaksen, Leif Hitland, Ketil Bessesen, Alf Tverlid, Stein Bøye Størksen og Inge Tore Ludvigsen. I midten sjef for Brigade Nord: brigader Odin Johannesen. I bakgrunnen blir en av de medbrakte stridsvognene inspisert av ivrige unger. Rekrutteringen er sikret! - Foto: HÅKON TVEDT

Forsvarets styrker samlet i Bergen 23. november 2013.

Sjef for Brigade Nord, brigader Odin Johannesen, nr. 2 fra høyre, sammen med Brig N veteranene Ketil Bessesen, Håkon Tvedt og Alf Tverlid på Koengen, Bergenhus, foran en av de utstilte stridsvognene.

I november 2013 gjennomførte Forsvaret årets største øvelse. Sjøforsvaret, Hæren og Luftforsvaret var samlet på Vestlandet i ukene 46 til 48 for å drive samkjøring.

Lørdag 23. november var store deler av Forsvarets styrker samlet i Bergen. Det ble invitert til åpen dag på Bergenhus, Koengen og langs festningskaien. 

Det var ulike  utstillinger og presentasjoner av avdelinger og materiell på Bergenhus, Koengen og langs Festningskaien. Blant annet fikk publikum få mulighet til å besøke en moderne marine, samt se Heimevernet og Brigade Nord sine kapasiteter.

Markerig npå Shetland Larsen Brygge.

Lørdag 23.11. Kl. 1100 ble Forsvarets åpne dag markert på Shetland Larsen Brygge med nedleggelse av krans ved Sjef Kysteskadren Flaggkommandør Stensønes, Sjef Brigade Nord, Brigader Johannessen, Sjef HV09 Oberstløytnant Valkner og Ordfører Drevland.

Kfr. bildet som viser noen av veteranene fra Brig N veteranene i regnværet under den høytidelige åpningen på Shetlands Larsen Brygge ( den tidligere Torgutstikkeren der lokalbåtene fra Øygarden og Sotra i sin tid la til).

 Interjuv med veteran Bjørn Berge.

En av de fremmøtte veteranene fra Brig N Hordaland var den pensjonerte læreren Bjørn Berge. Han ble interjuvet av "Bergens Tidende" som skriver følgende:

"Litt lenger borte har en gruppe veteraner samlet seg. Bjørn Kristian Berge (73 år) prater med gamle kolleger han ikke har truffet på mange år.  Berge kan fortelle at sist det ble arrangert en like stor militærøvelse i Hordaland, fikk det ham til å reise på oppdrag  til Libanon.

Det var i 1987. Da var jeg selv med på øvelsen og det var da jeg bestemte meg til å reise ut. 

På vei bort til Bergenhus Festning forteller Berge om oppdraget, som tidvis var dramatisk. Han var selv med i Brigade Nord, som nå har tatt med seg stridsvogner til Koengen foran Festningsmuseet på Bergenhus. Unge soldater hjelper barn inn i vognene og viser dem geværer. Før han går inn til de andre veteranene, som er samlet i kafeen på Festningsmuseet, stopper Berge opp for et øyeblikk.

Mange den gang var ungdommer og hadde bare gymnaset, befalsskolen og ett år med plikttjeneste. Når jeg ser tilbake, er jeg glad jeg hadde større livserfaring da jeg reiste."

 

Herkules transportfly var også med på militærøvelsen i Bergensområdet november 2013.
Leder lokalavdelingen Hordaland, Håkon Tvedt, i godt selskap på Koengen, Bergenhus. Fra venstre fru Nicolaisen, ektefellen til Bjørnar og til høyre, fru Nikolaisen, ektefellen til Asgeir A.
To ledere på utstillingen av militære kjøretøy november 2013 på Bergenhus. Håkon Tvedt, Hordaland til venstre og Asgeir A. Nikolaisen til høyre, daværende president i Brigadeveteranforbundet.
Veterantreff på Bergenshus under den store militærøvelsen i Bergensområdet høsten 2013. Fra venstre Olav Eidevik (eier av den fine veteranbilen i bakgrunnen - Dodge 1,5 tonn fra 1943) ), Helge Henriksen, Håkon Tvedt og Inge Tore Ludvigsen.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

ulf | Svar 05.03.2015 16.38

var selv i brig.n siste r.a bn. men utenkamera,ikke tillat

Johannes Irgens | Svar 01.12.2013 15.00

Flott opplegg, fin PR for Brigade Nord, Hordaland Brigadeveteranforening og Brigadeveteranforbundet.
Jeg er stolt av å være brigadeveteran.

Inge t.Ludvigsen | Svar 27.11.2013 10.37

Jeg liker denne side,heia brign-veteraner.hilsen Veteran :

Erik-Andreas Tangedal | Svar 25.11.2013 20.32

Flott side. Fin reportasje. Deltok frem til kl. 1200. Stolt av å ha vært i Brig N.
(1958 / 1959 III bataljon. Bodø/Narvik (Elvegårdsmoen).

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

14.02 | 18:18

Var i mike på Setermoen 68-69 er det noen bilder fra den tiden

...
12.05 | 18:58

Skulle hatt noen av mine romkamerater med i brigadeveteranene, men corona er ikke snill med oss og årene krever også offer så folk faller dessverre fra.

...
07.05 | 13:11

Tjenestegjorde i Mike-batteritet i Feltartilleriet på Setermoen i 1970. Jeg kunne tenkte meg å ta en tur til Setermoen nå og kan jeg få besøke leiren jeg var i?

...
29.09 | 12:14

Jeg synes at den/de som har sett opp disse sidene fortjener stor takk. Her kan man bla seg tilbake til historier fra vår ungdoms beste tid, og mye mer.

...
Du liker denne siden