Minneord Arvid Rolland - en fjellets mann

Turleder Arvid Rolland i typisk positur, skuende ut over fjellheimen. Foto: Statuettklubben.

Det var for for såvidt ikke uventet da vi mottok budskapet om at Arvid Rolland, vår gode venn fra Brig N veteranene Hordaland, gikk ut av tiden 01.08.2021. Vi var klar over at den ranke og sterke mannen slet med helsen på slutten, men han fikk i alle fall tilbringe sin siste tid i det strøket han var født, oppvokst og sikkert følte seg mest hjemme i. Arvid var nemlig en ekte «Høddegutt» og fast forankret i lokalmiljøet oppe under fjellsiden. Han var svært allsidig og interessene hans omfattet såpass forskjellige ting som fjellturer, slektsgransking, lokalhistorie og gamle bergensviser.

Arvid avtjente verneplikten i 1958/59 på Bardufoss i Nord Norge. Som de fleste av oss slet han nok til tider med motivasjonen i kongens klær i det høge nord, men i ettertid han ga likevel  utrykk for at tjenesten der oppe hadde vært en fin tid med gode kamerater, fantastisk natur og mange muligheter for friluftsliv og idrett. Han var i sin tid en habil idrettsmann og før sykdommen tok han, deltaker på utallige trim og mosjonsløp. 

Persen hans på halvmaraton er rett og slett imponerende. Den tiden har ingen av oss andre veteraner matchet.

Arvid kom tidlig med i foreningen vår - Brig N veteranene Hordaland, en lokalforening i den landsomfattende interesseorganisasjonen «Brigadeveteranforbundet». Han fikk snart tillitsverv og løste alle oppgaver på en god måte. Hans viktigste bidrag både i foreningen vår og andre lokale organisasjoner var nok som turleder på kjente og ukjente stier rundt omkring på byfjellene. «Ut på tur - aldri sur»passet veldig godt på hans lederstil og nøkterne væremåte. Han var også turleder på   lengre turer for eks. i Jotunheimen for andre organisasjoner.

Arvid var den første i lokallaget vårt som ble tildelt veteranforbundets høyeste utmerkelse - «Æresbrigadeveteran».

Gamle venn, vi takker deg for innsatsen og lyser fred over ditt minne. 

PS:

Fjellmannen og dikteren A.O. Vinje proklamerte på dødsleiet at sjelen hans nå skulle fly opp på Falketind i Jotunheimen: ”So vil eg sitja der og sjaa utyver Norig, og Fjellradirne skal stiga fram.”  

Du har ikke sagt hvilken fjelltopp du har valgt deg Arvid, men kjenner vi deg rett  blir vel noe mer lokalt, kanskje i nærheten av «Stoltzeskleiven»?

 

 

 

 

 

 

 

På toppen av Hordvikveten i Åsane. Turleder Arvid Rolland til høyre. De to andre på bildet er Håkon Tvedt og Stein Bøyum Størksen. Foto: sjs

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

14.02 | 18:18

Var i mike på Setermoen 68-69 er det noen bilder fra den tiden

...
12.05 | 18:58

Skulle hatt noen av mine romkamerater med i brigadeveteranene, men corona er ikke snill med oss og årene krever også offer så folk faller dessverre fra.

...
07.05 | 13:11

Tjenestegjorde i Mike-batteritet i Feltartilleriet på Setermoen i 1970. Jeg kunne tenkte meg å ta en tur til Setermoen nå og kan jeg få besøke leiren jeg var i?

...
29.09 | 12:14

Jeg synes at den/de som har sett opp disse sidene fortjener stor takk. Her kan man bla seg tilbake til historier fra vår ungdoms beste tid, og mye mer.

...
Du liker denne siden